Qida rasionumuzda nələr olmalıdır?
İstər gündəlik həyatda istifadə etdiyimiz qida rasionunda istərsədə Bariatrik cərrahi əməliyyatlardan sontakı dövrdə protein-zülal tərkibli qidaların istifadəsi, orqanizmin sağlam şəkildə formalaşmasında çox böyük əhəmiyyət daşıyır.
Gündəlik həyatımızda daha çox istifadə etdiyimiz protein qaynaqları: qırmızı ət, balıq, toyuq, yumurta, pendir, süd, qatıq və quru paxlalılardır.
Bu zaman daha çox təbii qidalanmaya önəm vermək lazımdır. Əgər pasientin təbii protein qaynaqlarına qarşı hər hansı mənfi emosinal psixoloji baryeri varsa o zaman müvəqqəti olaraq əvəzləyici proteindən istifadə etmək olar.
Protein səviyyəsi baxımından sıralama belədir: yumurta, toyuq əti, qırmızı ət, pendir, süd, qatıq, quru paxlalılar.
Yumurta bədəndə istifadə səviyyəsi ən yüksək olan proteinə sahibdir.